Geslaagde voorjaarslunch voor ouderen in Doetinchem

Print Friendly, PDF & Email

Op 11 april j.l. werd er een lunch voor senioren georganiseerd door Het Buurtplein en CSO

Als oudere heb je niet altijd de mogelijkheden of de financiële middelen om er op uit te gaan. Dan is een uitnodiging voor een gezellig samenzijn een welkome verrassing. Afgelopen woensdag organiseerden CSO, gemeente Doetinchem en Buurtplein een voorjaarslunch voor senioren in zalencentrum de Kruisberg.

Ruim 150 senioren uit Doetinchem boven de 75 jaar schoven aan voor een gezellige middag met uitgebreid lunchbuffet, mede mogelijk gemaakt door de Kruisberg en bakker Ten Veen met  muzikale omlijsting door Shantykoor de Grensvaarders. Ook wethouder Frans Langeveld was aanwezig en een aantal buurtcoaches schoven aan voor een praatje en om kennis te maken met de senioren.

Buurtcoach Eline:
“Er is in Doetinchem best een groep ouderen die niet veel buiten de deur komt. Omdat ze de financiële middelen niet hebben of omdat ze het lastig vinden in hun eentje. Voor hen is deze middag bedoeld.”

Mevrouw Jansje Hoefman is op uitnodiging van Eline gekomen.
“Mijn man gaat liever niet meer weg en mijn kinderen wonen niet naast de deur. Ik vond het wel spannend om hier alleen naar toe te komen maar nu ben ik blij dat ik dat gedaan heb. Ik zit aan tafel bij iemand die ik nog ken van 60 jaar geleden. Ze blijkt bij mij in de buurt te wonen dus binnenkort spreken we een keer af.”

Ook voor de heer en mevrouw Van ’t Wout is de lunch een succes.
“We zijn hier naar toe gekomen met wel wat vraagtekens: hoe zou het zijn, is er wel animo voor? Maar we vermaken ons goed en de lunch is heerlijk. Een volgende keer willen we zeker weer komen!”

Jan IJsebrands, vice-voorzitter van Centraal Senioren Overleg Doetinchem (leden van de 3 ouderenbonden SVD de KBO en PCOB) spreekt van een geslaagde middag. “Ik denk dat we een grote wijk waar veel senioren wonen de mogelijkheid hebben geboden om kennis te maken met elkaar, met CSO en met Buurtplein. De opkomst vind ik fantastisch en wanneer al deze mensen nu beter hun weg weten te vinden naar activiteiten en ondersteuning in hun wijk, of wat hebben kunnen afspreken met elkaar dan is het voor mij meer dan geslaagd.”