Fietsdag CSO-D

Print Friendly, PDF & Email

Fris uw verkeerskennis gratis op!

Wilt u uw kennis over het verkeer voor fietsers, e-bikes en scootmobiel eens opfrissen? En bent u 55 jaar of ouder? Kom dan naar de flexibele fietsdag van het CSO, gemeente Doetinchem, de fietsbond en Mobycon (mobiliteit) op dinsdag 21 juni 2022.

Uitleg over uw rol in het verkeer

U wordt om 10.00 uur in de hal van het stadhuis ontvangen met een kop koffie of thee voor een theorieles door een fietsdocent van de fietsersbond. Hierbij leert u meer over de belangrijkste dingen in het verkeer:

  • Verkeersregels op rotondes
  • Nieuwe verkeersborden
  • Voorrangsregels op kruispunten en uitritconstructies;
  • De positie van de scootmobiel in het verkeer
  • Verschillende fietsen, snelheid en helmplicht

Er kunnen 40 personen meedoen aan de fietsdag. Meld u dus snel aan! Aanmelden kan bij Sanny Biemans, beleidsmedewerker verkeer. Stuur een e-mail naar sanny.biemans@doetinchem.nl of bel naar 0314-377476.

Wanneer:         dinsdag 21 juni 2022

Tijd:                10:00-11:00 uur

Locatie:          stadhuis, Raadhuisstraat 2 in Doetinchem

Fietsroute voor senioren

Na de theorieles wordt om 11:30 uur de Doortraproute gelanceerd. Deze route van 23 km brengt u langs mooie plekken in de gemeente Doetinchem. De route is speciaal voor u ontwikkeld. De route gaat over ruime paden met weinig obstakels. En over veilige wegen en kruispunten.

De route start aan het Mark Tennantplantsoen, bij de fontein. U vindt ons bij de fietsstalling.

Veilig op de fiets

Mocht u de theorieles niet bij kunnen wonen, dan geen zorgen. U kunt de fietsdocent ook vanaf 11 uur bij de partytent spreken om u veilig op het zadel te helpen. De fietsersbond beantwoordt uw fietsvragen en geeft tips geven voor de aanschaf van een passende fiets. Het evenement sluit rond 15:00 uur.

Graag tot dan!