Wat is mijnkwaliteitvanleven.nl?

Print Friendly, PDF & Email

Mijnkwaliteitvanleven.nl is een landelijk initiatief dat laat zien waar goede zorg om draait. Juist nu er veel in de zorg verandert. Door twee keer per jaar de online vragenlijst in te vullen, brengt u in beeld wat voor u belangrijk is. De vragen gaan over uw persoonlijke situatie, uw mogelijkheden en beperkingen. Hoe u uw gezondheid ervaart en hoe u de zorg en leefomgeving waardeert.

Mijnkwaliteitvanleven.nl laat zien waar goede zorg omdraait

Door mee te doen draagt u bij aan het verbeteren van de zorg. Uw verhaal telt. Door de vragenlijst in te vullen, brengt u uw situatie helder in beeld. U kunt meedoen aan Mijnkwaliteitvanleven.nl als:

  •     u nadenkt over een gezonde leefstijl, en/of
  •     u een chronische aandoening of beperking heeft, en/of
  •     uw leeftijd (steeds vaker) zorgt voor beperkingen, en/of
  •     u zorgt voor uw kind, partner, ander familielid of bekende (als mantelzorger).

Mijn Kwaliteitsmeter: uw persoonlijke overzicht

Na het invullen van de online vragenlijst ontvangt u binnen 48 uur uw persoonlijke overzicht, Mijn Kwaliteitsmeter. Hiermee heeft u helder in beeld wat goed gaat en wat beter kan. Bijvoorbeeld of u verwacht dat uw gezondheid zal veranderen de komende periode. Ook maakt het duidelijk over welke hulp en ondersteuning u tevreden bent en wat u juist nodig heeft. Zo bent u goed voorbereid om in gesprek te gaan met uw familie, zorgverlener of de gemeente.

Grootschalig onderzoek

Door de vragenlijst van Mijnkwaliteitvanleven.nl in te vullen, draagt u bij aan een landelijk onderzoek om de zorg te verbeteren. Uw naam en e-mailadres worden losgekoppeld van uw antwoorden voordat deze voor onderzoek gebruikt worden. We analyseren situaties en ervaringen per gemeente, per regio en landelijk. De anonieme resultaten brengen wij onder de aandacht bij beleidsmakers, gemeenten en zorgorganisaties.

Mijnkwaliteitvanleven.nl is een initiatief van Patiëntenfederatie Nederland in samenwerking met Mezzo, Per Saldo, Zorgbelang Nederland, KBO-PCOB en NOOM.

Meedoen aan Mijnkwaliteitvanleven.nl

Wilt u ook meedoen met Mijnkwaliteitvanleven.nl? Meld u dan aan en vul de vragenlijst in. Vindt u het lastig om de vragenlijst zelf online in te vullen? Vraag dan iemand in uw omgeving om u te helpen. Is dit voor u niet mogelijk? Heeft u vragen over MijnKwaliteitvanLeven.nl? Of heeft u vragen over zorg of ondersteuning? Neem dan contact op met het Nationale Zorgnummer: 0900 23 56 780 (€0,20 p/gesprek). Het Nationale Zorgnummer is bereikbaar van maandag tot en met vrijdag van 9.00 tot 17.00 uur.